ENGLISH

Η Οινοποίηση

Στη διαδρομή από το Κιάτο προς τη λίμνη Στυμφαλία, στο κάμπο του Κλημεντίου βρίσκεται το οινοποιείο του κτήματος.

 

Οι κλιματολογικές συνθήκες με βαρύς χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια συμβάλλουν στην απουσία των εντόμων και τη μειωμένη προσβολή ασθενειών, γεγονός  που ευνοεί σημαντικά, την εφαρμογή των αρχών της βιολογικής καλλιέργειας.

 

Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι: Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Chardonnay, Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc.

 

Η οινοποίηση πραγματοποιείται με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε αμπελοτοπίου και με τη μέγιστη αξιοποίηση των χαρακτηριστικών του.

 

Η άριστη πρώτη ύλη οινοποιείται χρησιμοποιώντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα σε συντηρητικά και ακολουθώντας τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, με την συνεργασία του οργανισμού ΔΗΩ αλλά και την αμερικάνικη πιστοποίηση κατά USDA-NOP.